RECURSOS PER A FAMÍLIES DURANT EL CONFINAMENT






Benvolgudes famílies,


Davant la situació excepcional de confinament, des del Departament d’Orientació volem fer-vos arribar tot el nostre suport. Durant els dies que hem d’estar tots a casa ens veim obligats a canviar les nostres rutines habituals: horaris, les feines, el temps lliure... moltes rutines s’han de reorganitzar. Estam en una situació mai viscuda i hem necessitat un temps per adaptar-nos de la millor manera possible. Amb la intenció d’ajudar-vos a aconseguir una convivència familiar positiva i una bona organització, a continuació us oferim un sèrie de recursos i consells que poden ser del vostre interès: (clicau sobre els ENLLAÇOS) 


BENESTAR A CASA EN TEMPS DE CONFINAMENT
Aquest document és una guia d’estratègies possibles a nivell individual, familiar i comunitari, referent a la importància de mantenir una bona salut física i emocional.



CERCLES DE DIÀLEG EN FAMÍLIA!
Els cercles de diàleg formen part de les rutines de millora de la convivència a l’escola. En aquest enllaç trobareu idees sobre com fer-los a casa. Els vostres fills segur que us ho agrairan i us poden ajudar a plantejar-los perquè ja en són uns experts!



PROPOSTES PER PROMOURE LA LECURA DELS FILLS I FILLES
Podem aprofitar per fer activitats que habitualment no podem per manca de temps. És important dedicar temps a la lectura, aquí trobareu orientacions interessants com a pares i mares.



RECOMANACIONS PER A FAMÍLIES AMB FILLS/ES AMB ALTERACIONS DE CONDUCTA
En aquest document trobareu pautes generals que us poden ajudar a alleujar possibles esdeveniments crítics i a tenir un major equilibri i tranquil·litat a tot el nucli familiar.



RECURSOS D'ENTRETENIMENT I APRENENTATGE
Pensam que aquest temps és privilegiat per potenciar espais d’entreteniment compartits per tota la família. No penseu que sigui bo que cada membre de la família disposi d’un aparell per mirar sempre les “seves” sèries de TV, o per jugar als “seus” jocs on-line. Convendria trobar entreteniments compartits per a tots i així dedicar una estona a jugar o veure la TV de manera col·lectiva. Jocs entre pares i fills, o sèries per veure i comentar, n’hi ha molts. Això sí, cada un sap què pot agradar i de quines plataformes o recursos digitals disposau. Recordau que els jocs de taula clàssics sempre són una bona opció.

Molta força i molts d'ànims!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada